4963
4
Maia Sandu cere demisia judecătorilor Curții Constituționale
4963
4

După ce Curtea Constituțională a anulat hotărârile din perioada 7-9 iunie, Maia Sandu cere demisia judecătorilor CC.

Foto: stiri.md

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, lidera PAS, Maia Sandu, susține că judecătorii CC fac de rușine pe plan național și internațional instituția pe care o reprezintă, transmite Știri.md.

"Chiar dacă a adoptat dispozitivul hotărârii în care a indicat că își revizuiește și anulează toate actele emise între 7 și 9 iunie a.c., în comunicatul de presă Curtea Constituțională menționează că ”La baza anulării a stat situația de fapt din Republica Moldova, în special anunțul transferului de putere către Guvernul Prim-ministrului Maia Sandu și a coaliției formate în Parlamentul Republicii Moldova.”

În esență, Curtea, în loc să recunoască faptul că a participat la încercarea disperată a Partidului Democrat de a se menține ilegal la putere, își justifică decizia doar prin faptul că aceasta ar fi situația la momentul de față în Republica Moldova.

Calific această abordare ca fiind inadmisibilă din perspectiva respectului față de Legea Supremă a statului. Curtea Constituțională trebuie să adopte acte în conformitate cu prevederile literei și spiritului Constituției, și nicidecum în baza deciziilor și comportamentului actorilor politici din țară.

În același timp, le solicit judecătorilor Curții să-și prezinte imediat demisiile, dacă mai au un pic de onoare și respect față de Constituția Republicii Moldova și cetățenii acestei țări", se arată în mesajul Maiei Sandu.

Amintim că Curtea Constituțională (CC) a anulat hotăririle sale din perioada 7-9 iunie cu privire la dizolvarea Parlamentului.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter