main logo
1028

Maia Sandu: Căutăm metode prin care să declanșăm alegeri parlamentare anticipate

Partidele de pe centru-dreapta trebuie să se pregătească pentru eventuale alegeri parlamentare pentru că actualul legislativ nu reprezintă voința cetățenilor.

Sandu: Căutăm metode să declanșăm alegeri parlamentare anticipate

Declarația aparține președintei Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu. Potrivit ei, mai devreme sau mai târziu, președintele Igor Dodon și Guvernul vor pica, iar pentru aceasta formațiunile de dreapta trebuie să fie mereu pregătite, transmite Știri.md cu referire la IPN.

„Știm cum au avut loc alegerile din februarie 2019, acest lucru trebuie corectat și noi o să căutăm metode prin care o să declanșăm aceste alegeri. Trebuie să fim pregătiți pentru aceasta. Căutăm metode prin care o să declanșăm alegeri parlamentare anticipate”, a declarat lidera PAS în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la postul de televiziune N4.

De asemenea, Maia Sandu a menționat că la următoarele alegeri prezidențiale, care urmează să aibă loc în anul curent, scopul formațiunii este să se intre în joc cu un candidat care să câștige în fața lui Igor Dodon. „Suntem gata să discutăm toate opțiunile, dar argumentele trebuie să fie foarte clare și plauzibile”, a declarat politiciana, referindu-se la propunerea făcută de Partidul Platforma Demnitate și Adevăr de a fi înaintat un candidat unic, apartinic, la următorul scrutin pentru fotoliul de președinte. În plus, Maia Sandu susține că pentru a fi înaintat un candidat nu este cazul să se renunțe la calitatea de membru de partid.

„Pentru moment mi se pare o discuție abstractă. Dacă apar argumente foarte clare cine ar putea să răstoarne situația peste noapte, să devină cunoscut, să reușească să întrunească sprijinul mai multor oameni, le vom discuta. În următoarele luni vom vedea cine și de cât sprijin se bucură și, respectiv, care sunt perspectivele în acest scrutin”, a adăugat politiciana.

Totodată, Maia Sandu susține că dacă nu se va găsi o altă opțiune, atunci ar putea să candideze atât ea, cât și Andrei Năstase la următoarele prezidențiale, iar cetățenii să aleagă cine va lupta cu Igor Dodon în turul doi de scrutin. „Problema nu este despre mine, este despre țară. Noi trebuie să câștigăm aceste alegeri și să scăpăm de Igor Dodon nu de dragul carierei mele politice pentru că aici chiar nu este nicio problemă, dar de dragul țării pentru că Igor Dodon a demonstrat că vrea să protejeze clanurile mafiote, asta face și asta este în detrimentul țării. Igor Dodon a demonstrat că poate să izoleze țara în mai puțin de două săptămâni”, a declarat președinta PAS.

Marți, 14 ianuarie, Partidul Platforma Demnitate și Adevăr a venit cu un apel către forțele politice democratice privind identificarea unui candidat apartinic comun în perspectiva alegerilor prezidențiale din 2020.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării