276
0
Maia Sandu: Auzim zvonuri că alegerile locale vor fi amânate cu un an
276
0

„Auzim zvonuri că alegerile locale vor fi amânate cu un an”. Declarația aparține liderei PAS, Maia Sandu, și a fost făcută în cadrul unei emisiuni.

Foto: ipn.md

„Auzim zvonuri că poate să se întâmple amânarea alegerilor locale cu un an. Este ilegal. Dacă acest lucru se va întâmpla, va fi un alt abuz enorm al celor care-l vor comite”, a menționat cofondatoarea blocului ACUM, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.

Întrebată dacă Andrei Năstase va fi candidatul ACUM la alegerile locale din Chișinău, Maia Sandu a declarat că, deocamdată, nu a fost luată o decizie în acest sens.

Menționă că președintele CEC, Alina Russu, a declarat că alegerile locale ordinare pot fi organizate începând cu 14 iunie, însă Parlamentul este cel care decide data scrutinului. Legislația nu prevede expres un termen limită de organizare a scrutinului, potrivit președintei CEC.

Mandatele actualilor primari expiră pe 14 iunie 2019.

Potrivit legislației electorale, data alegerilor locale generale se stabilește prin hotărârea Parlamentului, cu cel puțin 60 de zile înainte de votare. 

Dacă Parlamentul decide să fie organizate alegeri locale pe 16 iunie, prima duminică de după data de 14 iunie, decizia ar trebui să fie luată până pe 17 aprilie, pentru a se respecta termenul de cel puțin 60 de zile înainte de scrutin.

Citește și
article image
Sandu a solicitat sprijinul FBI și CIA în investigarea...
0
64
article image
Jizdan: Atât timp cât deputații anunță că va veni...
0
93
article image
Dodon explică de unde știa de vizita procurorului general...
0
165
article image
Năstase este decis să-l atace în judecată pe Cebotari
0
139