main logo
942

Maia Sandu: Aș vrea ca această guvernare să se țină măcar un an

Premierul Maia Sandu consideră că în Republica Moldova vor avea loc alegeri parlamentare anticipate, dar nu e sigură de data acestora.

Maia Sandu: Aș vrea ca această guvernare să se țină măcar un anFoto: Ipn.md

Într-un interviu pentru „Radio Svoboda” din Ucraina, premierul a remarcat că este nevoie de timp pentru curățarea instituțiilor statului și reformarea sistemului pe interior, fapt care ar putea dura mai multe luni. „Aș vrea ca această guvernare să se țină măcar un an”, a spus Maia Sandu, transmite Știri.md cu referire la IPN.

„Consider că în câteva luni se poate de curățat aceste instituții de stat. După care, e nevoie de alte câteva luni pentru ca acolo să vină oameni care ar putea începe reformarea pe interior. Asta ne dorim”, a declarat premierul.

Maia Sandu spune că s-a ajuns la o coaliție temporară cu PSRM pentru că era nevoie de „curățarea sistemului oligarhic și a face sistemul să lupte cu corupția”, întrucât regimul de până acum, care pretindea a fi democrat și pro-european, a condus țara prin alte metode decât cele democratice și europene.

„A fost un regim care a anulat alegerile atunci când rezultatul nu i-a convenit. A fost un regim foarte corupt. Și toți deja cunosc despre schemele de corupție din Republica Moldova, inclusiv  despre furturile bancare. Noi am ajuns în situația în care pur și simplu nu a existat o altă posibilitate”, a afirmat Maia Sandu.

Premierul a mai spus că fosta guvernare a discreditat modelul european de dezvoltare. „Jumătate din populația țării consideră că ar fi fost mai bine dacă ar fi fost o guvernare autoritară, ca la Kremlin, pentru că democrația ar fi vinovată pentru sărăcie, migrație, corupție”, a menționat Maia Sandu, spunând că actuala guvernare vrea să demonstreze ce înseamnă de fapt guvernare după modelul european, iar în consecință să crească susținerea pentru integrarea europeană a țării.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării