main logo
1067

Maia Sandu, apel la Conferința Anticorupție: Nu mai adăpostiți fugari

R. Moldova va progresa în lupta împotriva corupției atunci când alte țări nu vor mai adăposti criminali fugari și bunuri furate din alte state.

Maia Sandu, apel la Conferința Anticorupție: Nu mai adăpostiți fugari

Declarații în acest sens au fost făcute de președintele R. Moldova, Maia Sandu, la Conferința Internațională Anticorupție 2022, transmite Știri.md.

„Avem nevoie ca alte jurisdicții să conlucreze cu organele de drept din Republica Moldova. Vom progresa în lupta noastră împotriva corupției atunci când alte țări nu vor mai adăposti criminali fugari și bunuri furate din alte state. Colaborarea dintre organele de drept din țările noastre va transmite un semnal clar că nu mai există locuri în care ar putea fi ascunse activele dobândite ilegal. Alte jurisdicții ar trebui să facă dezvăluiri proactive pe teritoriul lor, iar atunci când este posibil, ar trebui să pornească propriile investigații”, a spus președintele. 

Pe lângă acordarea ajutorului organelor de drept ale R. Moldova, președintele a mai spus că partenerii țării ar trebui uneori să aloce resurse suplimentare pe plan intern pentru ca instituțiile de drept din țările lor să răspundă mai bine cererilor de asistență juridică reciprocă, de comisie rogatorie sau de cooperare.

Citește și: Maia Sandu a susținut un discurs în cadrul Conferinței Internaționale Anticorupție de la Washington

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării