main logo
5980

Maia Sandu anunță principalele priorități după ce va fi învestită în funcție

După ce aceste alegeri vor fi validate și după ce va fi învestită în funcția de președinte, Maia Sandu va demara o serie de consultări cu fracțiunile parlamentare pentru a găsi soluții la problemele urgente ale cetățenilor.

Maia Sandu anunță principalele priorități după învestirea în funcțieFoto: știri.md

Cel puțin asta a declarat lidera PAS în cadrul unui briefing organizat astăzi, 16 noiembrie, transmite Știri.md.

Sandu a enumerat și câteva dintre prioritățile ei după ce va ajunge la conducere, iar printre acestea se numără exporturile și susținerea cetățenilor afectați de criză.

"Prioritățile mele vor fi oprirea furtului banului public, oprirea schemelor de corupție și atragerea resurselor pentru ca economia Moldovei să prospere. 

Voi lucra pentru a proteja antreprenorii, voi promova exporturile moldovenești și voi insista pe redirecționarea resurselor statului pentru a susține cetățenii cei mai afectați de criză, pensionarii, oamenii care și-au pierdut locurile de muncă, familiile nevoiașe.

Vreau ca astăzi să nu vorbim despre învingători și învinși, ci despre o societate unită care lucrează pentru o Moldovă mai bună", a spus Maia Sandu.

Menționăm că noul președinte al R. Moldova a făcut primele declarații de presă după procesarea a 100% din voturi. Aceasta a venit cu un mesaj de mulțumire și a menționat că "mandatul de președinte nu este un premiu".

Știri.md amintește că Maia Sandu este noul președinte ales al Republicii Moldova.

Pentru lidera PAS, Maia Sandu, au votat 943.486 de cetățeni, ceea ce constituie 57,75%, iar pentru candidatul independent, Igor Dodon, au votat 690.139 de cetățeni, echivalentul a 42,25% din alegători.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării