main logo
2591

Maia Sandu anunță despre lansarea unei curse avia Chișinău - Atena

Începând cu data de 2 noiembrie 2023, în Republica Moldova se lansează două curse avia directe Chișinău - Atena.

Maia Sandu anunță despre lansarea unei curse avia Chișinău - Atena

Potrivit ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, cursele sunt programate în fiecare zi de marți și vineri, de pe Aeroportul Internațional Chișinău, transmite Știri.md

Acest lucru a fost posibil, după ce șefa statului Maia Sandu a abordat subiectul dat în cadrul vizitei sale de la Atena.

„Acum câteva zile, în cadrul vizitei la Atena, am discutat cu autoritățile de acolo despre necesitatea unei curse aeriene directe între țările noastre. Mă bucur să vă comunic că, din noiembrie 2023, Compania Aegean Airlines lansează cursa Chișinău - Atena, cu câte două zboruri săptămânale. Vom putea călători mai ușor pentru turism sau afaceri, iar moldovenii stabiliți în Republica Elenă vor putea călători mai des acasă să-și revadă familiile”, a spus Maia Sandu.

Mai mult, în urma vizitei sale, președința R. Moldovei anunță că n curând vom avea ambasada Greciei la noi în țară. 

„Relațiile Republicii Moldova cu Republica Elenă sunt foarte bune. Am discutat despre cooperarea bilaterală cu Președinta Greciei, Katerina Sakellaropoulou, la Forumul Strategic din Bled la începutul acestei săptămâni și cu Premierul Mitsotákis la Atena săptămâna trecută. În curând, vom avea o ambasadă a Greciei la Chișinău și vom semna Acordul de recunoaștere reciprocă a permiselor de conducere” a menționat Sandu.

De asemenea, Președinta a mai menționat că avem deja un contract cadru cu operatorul de gaze din Grecia, DEPA, privind achiziționarea gazului natural, fapt ce ne ajută să diversificăm sursele de energie și să sporim securitatea energetică a țării. „Vom continua să aprofundăm relațiile moldo-grecești, dar și cu alte țări europene în beneficiul cetățenilor noștri”, a mai spus șefa statului. 

Spune-ne opinia ta

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării