8 iunie, 20:46
776
3
Maia Sandu anunță când va decide PAS pe cine înaintează la prezidențiale
8 iunie, 20:46
776
3

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) și-ar putea anunța candidatul la alegerile prezidențiale până la sfârșitul lunii curente.

Foto: știri.md

Anunțul a fost făcut în această seară de președintele PAS, Maia Sandu, în cadrul emisiunii Punctul pe Azi de la TVR Moldova, transmite Știri.md cu referire la deschide.md.

Sandu a precizat că până acum partidul nu și-a anunțat candidatul la alegerile prezidențiale din cauza măsurilor anti-COVID-19, care nu permit întrunirea în număr mare a membrilor PAS.

„Eu sper că noi vom găsi o modalitate ca să ne întrunim într-un număr mare până la sfârșitul acestei luni. Și dacă, totuși, virusul va fi în continuare periculos, atunci s-ar putea să facem o modificare la regulile noastre interne, astfel încât, la nivelul Consiliului sau online, să discutăm și să luăm această decizie”, a menționat Maia Sandu. 

Liderul PAS a mai spus că dacă Andrei Năstase ar fi cotat mai bine în sondaje decât ea, atunci PAS l-ar susţine la următorul scrutin prezidențial.

„Pentru cei care nu cred în sondaje există turul întâi, unde se poate verifica cine are mai multe şanse”, spune Sandu.

De asemenea, Maia Sandu nu vede drept fezabil un scenariu în care Igor Dodon să câştige alegerile prezidenţiale din turul întâi, având în vedere modul în care este gestionată pandemia, dar şi imaginile video apărute în ultima vreme în care apare Igor Dodon şi Vlad Plahotniuc.

Amintim că alegerile prezidențiale se vor desfășura pe data de 1 noiembrie 2020. 

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter