main logo
1357

Maia Sandu: Am votat ca Republica Moldova să se dezvolte în pace

Candidata desemnată de Partidul Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, și-a exprimat dreptul la vot. Actuala șefă de stat a venit cu un apel către toți cetățenii să iasă la vot.

Maia Sandu: Am votat ca Republica Moldova să se dezvolte în paceFoto: Maia Sandu

„Vreau să fac un apel. Dragi cetățeni, ieșiți la vot! În această duminică luăm două decizii importante, luați două buletine. Votul vostru la referendum ne va determina soarta pentru multe decenii înainte”, a declarat Maia Sandu, transmite Știri.md.

Maia Sandu a îndemnat și diaspora să iasă la vot.

„Știu că vă faceți griji pentru oamenii dragi de acasă, ieșiți la vot ca cei dragi să trăiască în pace”, a îndemnat actuala președintă.

Maia Sandu a mai declarat că a votat pentru că moldovenii trebuie să-și determine singuri soarta.

„Nu alții, nu banii murdari, nu minciunile, ci voința poporului. Am votat ca Republica Moldova să se dezvolte în pace, să-și construiască viitorul pe care îl dorește. Votul fiecăruia este important, nu e doar o ștampilă, este cuvântul tău pentru soarta ta”, a menționat Maia Sandu.

Întrebată dacă se așteaptă la acțiuni de destabilizare, șefa statului a spus că „instituțiile au grijă ca alegerile să se desfășoare în condiții pașnice, în ordine și pe asta contăm”.

Cât despre referendum, Maia Sandu a menționat că în acest exercițiu este luată o decizie foarte importantă. „Este decizia moldovenilor și eu am încredere în înțelepciunea lor”, a subliniat Sandu.

Astăzi, 20 octombrie, cetățenii Republicii Moldova cu drept de vot sunt așteptați la urne pentru a alege președintele țării pentru următorul mandat de patru ani. Totodată, cetățenii sunt chemați să participe și la referendumul constituțional pentru a-și manifesta opțiunea față de perspectiva aderării țării noastre la Uniunea Europeană.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării