main logo
862

Maia Sandu: Alegerile de anul trecut au demonstrat că oamenii vor reforme

Într-un interviu în exclusivitate pentru TVR, preşedintele Maia Sandu a declarat că alegerile prezidenţiale de anul trecut au demonstrat că oamenii vor reforme, iar implementarea acestora nu mai poate fi tergiversată.

Sandu: Alegerile de anul trecut au demonstrat că oamenii vor reformeFoto: știri.md

Şeful statului a mulţumit României pentru donaţia de vaccin şi materiale sanitare şi şi-a exprimat speranţa că, după alegerile parlamentare anticipate vom avea un guvern proeuropean care să promoveze apropierea de comunitatea europeană şi bunele relaţii cu România, transmite Știri.md cu referire la Tvrmoldova.md.

Preşedintele Maia Sandu a mulţumit autorităţilor de la Bucureşti pentru sprijinul constat oferit Republicii Moldova de-a lungul timpului, pentru proiectele de infrastructură şi cele din domeniul Educaţiei, dar,mai ales, pentru sprijnul oferit de la izbucnirea pandemiei.

MAIA SANDU, preşedintele Republicii Moldova: „Vaccinul pe care l-am primit şi materialele de protecţie le care l-am primit, când era imposibil în altă parte să găsim vaccin. faptul că România a împărţit cu noi vaccinul în situaţia în care şi ea are nevoie. este un dar foarte preţios şi cetăţenii RM apreciază acest dar”.

Potrivit şefului statului, alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie reprezintă o continuitate a scrutinului prezidenţial de anul trecut, când cetăţenii şi-au dat votul pentru reforma justiţiei şi pentru combaterea corupţiei.

MAIA SANDU, preşedintele Republicii Moldova: „Speranţa mea este că cetăţenii care mi-au dat mandat pentru a reforma justiţie şi a combate corupţia şi a crea oportunităţi economice pentru oameni acasă, vor oferi acelaşi mandat oamenilor oneşti care urmează să ajungă în Parlament”.

În pofida pandemiei, preşedintele Maia Sandu anticipează o prezenţă masivă la urne în ziua votului.

MAIA SANDU, preşedintele Republicii Moldova: „Votul de anul trecut a demonstrat că există în ţară şi în afara ţării suficienţi cetăţeni care doresc ca aceste reforme să se întâmple. 20.51 eu sunt încrezătoare că rezultatele alegerilor vor fi bune”.

Alegerile parlamentare anticipate de pe 11 iulie se vor desfăşura în baza sistemului proporţional de vot.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării