main logo
955

Maia Sandu: ACUM și-a asumat conștient riscurile cooperării cu PSRM

Prim-ministrul Maia Sandu susţine că blocul ACUM şi-a asumat conştient riscurile cooperării cu Partidul Socialiştilor cu scopul de a elibera ţara.

Maia Sandu: ACUM și-a asumat conștient riscurile cooperării cu PSRMFoto: tvrmoldova.md

Potrivit Infotag, despre aceasta ea a declarat miercuri seara, în cadrul unei emisiuni la postul naţional de televiziune, transmite Știri.md.

"Sunt de acord că cooperarea dintre blocul ACUM şi Partidul Socialiştilor este o cooperare nefirească, deoarece suntem foarte diferiţi. Dar a trebuit să facem aceasta pentru a elibera ţara. 

Asta a vrut poporul, majoritatea absolută a cetăţenilor noştri, care nu mai voiau să rămână sub regim. Ne-am asumat riscurile şi aceste riscuri sunt justificate. 

Am obţinut o victorie mare! Chiar şi ceea ce am reuşit să facem în câteva zile ne justifică acţiunile. Acesta este cel mai bun lucru pe care l-am putut face pentru cetăţeni. 

Ei au respirat liber, au început să vorbească calm, să nu se mai teamă, au speranţă", a spus Sandu.

Întrebată de jurnalişti referitor la acuzaţia că Partidul Socialiştilor a primit finanţare ilegală din străinătate, ea a spus că blocul ACUM pledează pentru finanţarea corectă a tuturor partidelor.

"Ar trebui efectuate investigaţii şi acestea să fie desfăşoare în privinţa tuturor partidelor. Ne-am pronunţat mereu pentru finanţarea corectă şi transparentă, ne-am adresat în mod repetat Comisiei Electorale Centrale în această chestiune", a menţionat liderul PAS.

Ea a subliniat că Partidul Democrat a fost lider atât la cheltuieli, cât şi la finanţarea partidelor din surse netransparente.

"Există o decizie a CEC precum că Partidul Democrat ar trebui să întoarcă la buget 47 de milioane de lei. Să întoarcă! Avem foarte mare nevoie de aceşti bani, deoarece fostul guvern a lăsat o gaură imensă în buget. 

Ei au iniţiat o mulţime de proiecte, dar în buget nu sunt bani pentru acest lucru. În curând vom publica toate datele în această privinţă", a subliniat Sandu.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării