main logo
600

Maia Sandu: Activitatea comisiei de anchetă este ilegitimă, iar membrii sunt corupţi

Preşedinta Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Maia Sandu, consideră că activitatea comisiei de anchetă Open Dialog este ilegitimă, iar membrii acesteia sunt corupţi.

Maia Sandu: Activitatea comisiei Open Dialog este ilegitimă

Potrivit agenţiei Infotag, despre aceasta ea a scris pe pagina sa de facebook, menţionând că, potrivit unei investigaţii jurnalistice, "membrii comisiei, deputaţii PSRM, Vasile Bolea şi Adrian Lebedinschi, au primit câte 500 de mii de lei din Federaţia Rusă prin intermediul unui off-shore din Bahamas, iar o parte din aceşti bani au mers spre finanţarea Partidului Socialiştilor", transmite Știri.md.

„Trei din cei şase membri ai comisiei sunt transfugi. Preşedintele comisiei, Igor Vremea, imediat ce a părăsit PCRM în favoarea PDM, i-a cumpărat maşină de lux soţiei sale. Vicepreşedintele Artur Reşetnicov era şeful SIS în aprilie 2009, atunci când au fost maltrataţi tinerii în comisariatele de poliţie. Simion Grişciuc a devenit transfug de la PLDM la satelitul PD-ului, PPEM, doar ca să poată rămâne director la "Tutun CTC" şi să primească mai departe salariu de sute de mii de lei", a scris Sandu.

În opinia sa, „o astfel de comisie nu poate investiga obiectiv şi transparent finanţarea PAS, iar argumentul precum că şedinţa nu poate fi deschisă din cauza că ar fi vorba de secrete de stat este o aberaţie, ca şi întreaga anchetă iniţiată de regim".

„PAS nu a încălcat nicio lege şi se finanţează, din prima zi a înfiinţării, transparent, legal şi din donaţii mici de la cetăţeni. Noi răspundem în faţa cetăţenilor şi doar în faţa oamenilor suntem responsabili. Nu voi răspunde într-o şedinţă ascunsă de presă şi cetăţeni, în faţa unei comisii ilegitime, create de un Parlament ilegitim din membri corupţi care au comis nenumărate abuzuri", a subliniat politicianul de opoziţie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării