main logo
618

Maia Sandu: Acest Guvern nu va admite privatizări așa cum s-a întâmplat până acum

Acest Guvern nu va admite privatizări așa cum s-a întâmplat la gările și stațiile auto sau la Aeroportul Internațional Chișinău.

Sandu: Guvernul nu va admite privatizări așa cum s-a întâmplat până acumFoto: gov.md

Declarația a fost făcută de premierul Maia Sandu, în debutul ședinței de Guvern, transmite Știri.md.

Prim-ministrul Maia Sandu a solicitat Agenției Proprietății Publice (APP) să întreprindă toate acțiunile legale pentru a suspenda procesele de privatizare ilegale și netransparente, iar funcționarilor le-a cerut să înceteze să comită acte de corupție.

,,Cei care și-au făcut lucrul corect și legal să continue în aceeași manieră. Dar am și niște mesaje mai dure pentru cei care s-au ocupat cu chestii ilegale, care au ajutat fostul regim să comită tot felul de acte de corupție, privatizări ilegale: încetați să faceți acest lucru. 

Mă adresez instituțiilor publice care acum s-au apucat repede să facă achiziții de milioane, în special APP, care continuă cu privatizările netransparente - ordinul meu este să încetați, să găsiți metodele legale prin care toate aceste tranzacții, privatizări ilegale, să fie stopate. 

Acest Guvern nu o să admită privatizări așa cum s-a întâmplat la gările și stațiile auto, la Aeroportul Internațional Chișinău sau la compania Air Moldova”, a spus Maia Sandu. 

Totodată, șeful Executivului a accentuat că în Parlament a fost creată o Comisie de investigare a proceselor de privatizare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării