main logo
4068

Maia Sandu a oferit explicații referitor la răpirea lui Nicolae Ceaus

În emisiunea „Vinerea cu Anatolie Golea” (Пятница с Анатолием Голя) prezentatorul a întrebat-o pe Președintele Maia Sandu despre scandalul cu răpirea judecătorului Ceaus, care a stârnit oarecare discordie între Kiev și Chișinău.

Maia Sandu a oferit explicații referitor la răpirea lui Nicolae CeausFoto: știri.md

Anatolie Golea a întrebat-o pe Maia Sandu dacă partea moldovenească a primit vreo explicație din partea Ucrainei, transmite Știri.md cu referire Noi.md.

„Nu am primit nicio explicație. Știm că Procuratura noastră a început o anchetă. Dar nu am primit nimic de la autoritățile ucrainene, din păcate, nu a existat o explicație serioasă a celor întîmplate”.

Nicolae Ceaus a fost reținut de organele de drept ucrainene în 2016, fiind suspectat de corupție, Rada Supremă și-a dat consimțământul pentru reținerea și urmărirea sa.

Apoi, profitând de imunitatea judecătorului, a părăsit teritoriul Ucrainei. Din 2017, suspectul s-a ascuns în Moldova, încercând să obțină azil, iar Kievul a cerut extrădarea lui sub acuzația de corupție.

Avocatul lui Ceaus a spus că clientul său a fost răpit de persoane necunoscute în centrul Chișinăului.

Ulterior el a fost găsit în regiunea Vinnița, dus la Kiev și se află în prezent în custodia Serviciului de securitate al Ucrainei (SBU).

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării