main logo
10749

Maia Sandu a interzis icoanele şi capelele în şcoli

Candidatul partidului Acţiune şi Solidaritate la funcţia de preşedinte, Maia Sandu, a fost împotriva icoanelor şi capelelor din şcoli în perioada în care deţinea mandatul de ministru al Educației.

Maia Sandu a interzis icoanele şi capelele în şcoliMaia Sandu, candidatul PAS la funcția de președinte. Foto: oficial.md

Conducerea gimnaziului-internat numărul 3 din Capitală, unde acum trei ani în holul instituției a fost deschis un mic lăcaș, a primit indicația din partea fostului ministru Maia Sandu, să închidă capela. A fost nevoie de intervenția mitropolitului Vladimir pentru ca lăcașul să-şi continue activitatea.

Capela a fost deschisă la inițiativa directorului instituției, cu sprijinul mitropolitului Moldovei, Vladimir. Deranjată de activitatea capelei, fostul ministru al Educației Maia Sandu a dat indicații ca aceasta să-și sisteze activitatea. Ea ar fi spus administraţiei instituţiei că nu toţi copiii sunt de aceeaşi religie.

"Dacă se făcea acest lucru era un păcat foarte mare. Numai în perioada comunistă se închideau bisericile, dar acum slavă Domnului, avem democrație, libertate", a spus protoiereul Serghei Cireș.

Şi conducerea gimnaziului-internat nr. 3 confirmă că fostul ministru al Educației a pus la îndoială necesitatea unei capele în cadrul unei instituții de învățământ, care nici măcar nu era în subordinea ministerului.

"Problema era în necesitatea de a fi deschisă, dar cu susținerea primarului general și a consilierilor municipali, dar și direcția generală de învățământ Chișinău, totuși a fost deschisă și susținută, iar opinia ministerului a fost schimbată în vederea deschiderii ei", a afirmat directorul gimnaziului-internat nr.3, Igor Sandler.

Acest lucru a fost confirmat și de către secretarul Mitropoliei Moldovei. Vadim Cheibaș a precizat că ordinele venite de la minister nu au fost în formă scrisă și că a fost nevoie de intervenția mitropolitului Vladimir, pentru ca această capelă să-și contuie activitatea. Între timp, elevii care frecventează gimnaziul se bucură de posibilitatea de a fi mai aproape de cuvântul lui Dumnezeu.

Și locuitorii Capitalei sunt de părere că în instituțiile de învățământ trebuie să existe icoane sau mici biserici, care să îndrume tânăra generaţie.

Odată ce Maia Sandu a decis să candideze pentru funcția de președinte, protoiereul Serghie Cireș crede că țara noastră are nevoie de un președinte care să promoveze valorile tradiționale ale familiei.

"Din momentul când asociațiile homosexualilor și lesbienilor o susțin pe ea și candidatura deja e clar că ceva nu e în regulă. Țara noastră are nevoie de un președinte ortodox. Viitorul țării noastre este numai integrat într-o familie creștină", a zis protoiereul Serghei Cireș.

Gimnaziul-internat numărul 3 din Capitală adăpostește 221 de copii, dintre care 60 au rămas fără părinți.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării