main logo
5598

Maia Sandu a început consultările privind organizarea referendumului

Președinta Maia Sandu s-a întâlnit astăzi cu un grup de jurnaliști, experți din societatea civilă și formatori de opinie, care au dat curs invitației la o discuție despre referendumul privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Maia Sandu a început consultările privind organizarea referendumuluiImagine simbol

Întrevederea a fost prima dintr-o serie de consultări care vor avea loc în perioada următoare și vor include reprezentanți din comunitățile locale, mediul privat, societatea civilă, formatori de opinie, jurnaliști, oameni din diverse ramuri ale economiei și vieții socio-culturale, precum și partide politice, transmite Știri.md.

Președinta Maia Sandu a inițiat referendumul privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, astfel încât, cetățenii să-și expună voința cu privire la viitorul țării. Șefa statului a spus: „Republica Moldova se află la o etapă crucială când țările Uniunii Europene au votat pentru a începe negocierile de aderare a țării noastre la blocul comunitar. Acum este rândul cetățenilor noștri să se pronunțe că asta vor - să mergem înainte, să construim o țară cu adevărat europeană, unde domină pacea, stabilitatea și bunăstarea”. 

Știri.md amintește că, pe 14 decembrie, Consiliul European a decis să deschidă negocierile de aderare cu Ucraina și R. Moldova.

La scurt timp, Maia Sandu a felicitat populația țării menționând că decizia CoE de a deschide negocierile pentru aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană este o victorie a tuturor cetățenilor.

Ulterior, Maia Sandu a solicitat Parlamentului să organizeze un referendum în toamna anului 2024 privind aderarea la UE.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării