main logo
4588

Mai mulți oficiali de la Chișinău, interziși în Rusia: Care este motivul

Rusia a interzis accesul pe teritoriul său pentru încă 12 cetățeni ai R. Moldova. Printre aceștia se numără șase jurnaliști, un director de televiziune și mai mulți oficiali. Decizia i-a fost adusă la cunoștința ambasadorului Lilian Darii la Moscova, care a fost convocat de MID-ul rusesc.

Mai mulți oficiali de la Chișinău, interziși în Rusia: Care este motivulColaj: Știri.md

Potrivit Ministerului rus de Externe, ambasadorului Republicii Moldova în Rusia i-a fost înaintată o notă de protest în legătură cu „acțiunile neprietenoase ale Chișinăului”, transmite Știri.md cu referire la tv8.md.

Ministerul rus de Externe (MID) acuză Moldova de persecuție politică a mass-mediei ruse și presupuse discriminări la granița moldovenească, invocând, de asemenea, declarații agresive ale conducerii de la Chișinău față de Rusia.

Drept răspuns, Moscova a decis blocarea intrării pe teritoriul Rusiei pentru mai mulți oficiali moldoveni de rang înalt, printre care Adrian Băluțel, șeful Cabinetului președintelui și membru al Consiliului Suprem de Securitate. Lista interdicțiilor include și nume notabile precum Olga Roșca, Artur Mija, Ruslan Mihalevschi și alții.

„Decizia Federației Ruse este una regretabilă, dar este important de remarcat că astfel de măsuri devin deja obișnuite în agenda autorităților ruse. În ciuda acestui fapt, Republica Moldova își menține angajamentul ferm în contracararea ingerințelor externe și oricăror acțiuni destabilizatoare la adresa securității și suveranității noastre”, este reacția MAEIE de la Chișinău.

De menționat că este pentru prima oară când Moscova ia o asemenea decizie. Anterior, MID a interzis accesul pe teritoriul Federației Ruse pentru mai mulți deputați moldoveni și alți demnitari de stat.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării