main logo
995

Mai multe panouri cu Dodon au împânzit Chișinăul. Ce spun trecătorii

Încet, încet, Chișinăul începe să fie invadat de panouri cu mesaje politice.

Mai multe panouri cu Dodon au împânzit Chișinăul. Ce spun trecătorii

Deocamdată, primele aparțin președintelui țării, Igor Dodon. „Vine timpul nostru”, scrie pe acestea, atât în limba română, cât și în rusă. Nu am reușit să aflăm de ce șeful statului a decis să apară pe panouri. Nimeni din anturajul lui nu ne-a răspuns la telefon. Între timp, unii trecători consideră că Igor Dodon se pregătește de alegeri, alții în schimb cred că sunt urări cu ocazia sărbătorilor de iarnă, transmite Știri.md cu referire la TV8.

Sectorul Râșcani al Capitalei abundă în astfel de panouri publicitare. Pe o distanță mică, pot fi văzute tocmai trei- toate la fel, cu poza președintelui și cu același mesaj, scris cu litere roșii. Lipsesc însă însemnele partidului PSRM. Panourile au atras și atenția unor trecători care s-au întrecut în a descifra mesajul transmis de președinte.

„Nu știu…Poate pentru ca oamenii să nu uite că au un președinte și că el ceva face”.

„El vrea pe toți să ne felicite cu ocazia sărbătorilor, să fie spre bine. Vor veni timpuri mai bune. El vorbește doar despre alegeri, probabil are legătură cu alegerile”.

„Într-o țară ca la noi, multe chestii se încalcă și mulți închid ochii la anumite lucruri care deja persistă. Au efect pentru cei care cred în ei. Pentru mine, spre exemplu, nu are niciun efect. Bani aruncați în vânt, asta-i.”

„Îi președinte, dar vom vota pentru dânsul sau cum? Așa îmi dă în cap. As îi votăm, dar ne-au dat? Nu ne-au dat nimic”.

TV8 scrie că nu a reușit să obțină până acum o reacție din partea președintelui Igor Dodon. Responsabila de comunicare cu presa a Președinției ne-a sugerat că discutăm cu purtătorul de cuvânt al președintelui, care însă nu ne-a răspuns la telefon. L-am sunat și pe șeful statului. Acesta se află acum în Israel și are telefonul deconectat. Conform CEC-ului, campania electorală va începe abia peste o lună, de pe 25 ianuarie. Până atunci, acțiunile de agitație electorală sunt interzise, a informat anterior Comisia Electorală Centrală. În urmă cu câteva săptămâni, Partidul Democrat a cerut elaborare unui cod de etică pentru partide, acuzând PSRM, pe lângă PAS și PPDA, că ar fi început mai devreme campania electorală. Potrivit democraților, PSRM ar beneficia de promovare din partea președintelui, al cărui funcție presupune detașarea de orice partid politic. Igor Dodon a declarat, cu alte ocazii, că ar putea candida la alegerile parlamentare pe listele socialiștilor, dar încă nu a luat o decizie definitivă. Înscrierea candidaților poate începe de pe 26 decembrie, adică în 10 zile.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării