207
0
Mai multe ONG-uri sprijină Parlamentul și noul Guvern Sandu
207
0

Reprezentanții mai multor organizații neguvernamentale au semnat joi, 13 iunie, o declarație prin care își exprimă „sprijinul deplin pentru președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, ales de popor și pentru Parlamentul ales democratic pe data de 24 februarie în frunte cu Zinaida Greceanîi”.

Foto: Ipn.md

Prin aceeași declarație, aceștia își exprimă „sprijinul și pentru majoritatea parlamentară formată legitim pe 8 iunie și pentru Guvernul condus de Maia Sandu”, transmite Știri.md.

Într-o conferință de presă la IPN, reprezentantul Asociației obștești „Tradiție și Patriotism”, Gheorghi Grozav, a salutat coaliția dintre Partidul Socialiștilor și Blocul ACUM. Acesta și-a exprimat speranța că de acum înainte lucrurile în țară vor începe a progresa, întrucât cetățenii așteaptă să trăiască mai bine. „Cu părere de rău, încă de la Independență se bate pasul pe loc. Și mai rău este că oamenii migrează, tineretul pleacă”, a spus Gheorghi Grozav.

Tânărul a venit cu o rugăminte către Igor Dodon, Maia Sandu și Zinaida Greceanîi, ca odată ajunși în fruntea instituțiilor pe care le conduc, să meargă înainte și să facă lucruri bune pentru cetățeni. De asemenea, a venit cu rugămintea către Partidul Democrat, în frunte cu Vlad Plahotniuc, să transmită puterea pașnic coaliției recunoscute internațional.

Roman Andriev, reprezentantul Asociației Obștești „Oastea Moldovei”, a îndemnat cetățenii țării să se solidarizeze cu puterea legitimă, adică Parlamentul, Guvernul învestit legitim și președintele Igor Dodon. Totodată, Asociația îndeamnă toate instituțiile statului să asigure transferul de putere pe cale pașnică fără a se ajunge în extreme.

Studenta Ada Castraveț susține că, în calitate de reprezentantă a tinerei generații, își dorește ca Moldova să se dezvolte, ca tinerii să-și poată găsi un loc de muncă în țara lor și să nu plece. De asemenea, își dorește ca cei de la guvernare să acorde mai multă atenție sistemului de educație. „Ceea ce se întâmplă în politica moldovenească ne dă o speranță că totul va fi bine”, a declarat tânăra.

Activistul civic Mihai Balica consideră că a fost făcut un pas curajos prin coalizarea între liderii politici ai celor două entități politice, PSRM și Blocul ACUM. Acesta l-a îndemnat pe ministrul afacerilor interne și organele de forță „să nu le dea voie reprezentanților așa-numitei guvernări, care până acum au sărăcit statul, să părăsească țara”.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter