main logo
1478

MAI a intrat în posesia scrisorii din Elveția cu privire la dosarul lui Plahotniuc

MAI a intrat în posesia scrisorii autorităților elvețiene privind intenția de a transmite informații ce țin de Plahotniuc.

MAI, în posesia scrisorii din Elveția cu privire la dosarul PlahotniucFoto: Știri.md

Anunțul a fost făcut de ministrul de Interne, Andrei Năstase, transmite Știri.md cu referire la Unimedia

Totodată, dânsul a cerut Procuraturii Generale ridicarea imunității lui Plahotniuc și Șor.

„Un caz extrem de grav. Scrisoarea autorităților elvețiene a fost transmisă prin intermediul ex-procurorului general, Eduard Harunjen, la Procuratura Anticorupție către Adriana Bețișor....Solicit demararea imediată a unei anchete interne și penale în cadrul Procuraturii Generale care să aibă ca subiect această tăinuire. Vinovații trebuie să răspundă. Totodată, cer intentarea imediată a cauzei penale privind uzurparea puterii în stat, proces tergiversat de către fostul și actualul procuror general interimar. Solicitarea de către aceștia a imunității lui Șor și Plahotniuc și anunțarea în căutare”, a spus Năstase.

Amintim că anterior, reprezentanții Procuraturii Elveției au afirmat că nu a fost deschis un dosar penal pe numele lui Vlad Plahotniuc sau numele Vlad Ulinici.

Solicitată de Unimedia, Procuratura elvețiană a răspuns: „Oficiul procurorului general al Elveției nu desfășoară nicio procedură penală împotriva persoanei pe care o menționați”.

În 2011, presa din România a scris că Vlad Ulinici este al doilea nume al politicianului Vlad Plahotniuc. Potrivit Monitorului Oficial, la 7 august 2009, Plahotniuc ar fi solicitat autorităților românești să-i schimbe numele în Vladimir Ulinici, Ulinici fiind numele de fată al mamei sale.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării