main logo
534

MAEIE: Moldova nu recunoaște anexarea ilegală a unor teritorii ucrainene

Republica Moldova nu recunoaște tentativa de anexare ilegală de către Federația Rusă a unor teritorii ucrainene.

MAEIE: Moldova nu recunoaște anexarea ilegală a unor teritorii ucraineneFoto: știri.md

Declarația a fost făcută de către purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), Daniel Vodă, transmite Știri.md.

"Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene condamnă cu fermitate anexarea unor regiuni ucrainene aflate sub ocupația ilegală a forțelor militare ruse, ca urmare a războiului injust împotriva Ucrainei.

Țara noastră reafirmă sprijinul ferm pentru independența, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, în granițele sale recunoscute internațional", se arată în mesaj.

Știri.md amintește că președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, „condamnă cu fermitate încercarea Rusiei de a anexa ilegal regiunile ocupate în Ucraina”.

Liderul de la Moscova a organizat o ceremonie pompoasă de semnare a decretului de anexare a regiunilor ucrainene Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie.

Ucraina a semnat vineri, 30 septembrie, o cerere de aderare accelerată la NATO, după ședința Consiliului Național de Securitate, pe fondul anexărilor ilegale a teritoriilor ucrainene de către Rusia.

„Ucraina este gata de un dialog cu Federația Rusă, doar că, cu un alt președinte decât actualul”.

Declarația a fost făcută de către președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, după ședința Consiliului Naţional de Securitate şi Apărare, în cadrul căreia au fost discutate și aprobate trei subiecte.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării