main logo
1850

MAEIE devine MAE: Parlamentul a modificat structura Guvernului

Parlamentul a modificat structura Guvernului, cu accent pe componenta de integrare europeană. Proiectul de modificare a Hotărârii Parlamentului pentru aprobarea listei ministerelor a fost votat de 61 de deputați, în cadrul ședinței Parlamentului de astăzi, 1 februarie.

MAEIE devine MAE: Parlamentul a modificat structura GuvernuluiImagine simbol

Astfel, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a fost reorganizat în Ministerul Afacerilor Externe, transmite Știri.md

Respectiv, funcțiile privind procesul de integrare europeană vor fi preluate de către Biroul pentru integrare europeană din cadrul Cancelariei de Stat. 

În cadrul Guvernului, procesul de integrare europeană va fi competența viceprim-ministrului pentru integrare europeană fără portofoliu.

În perioada următoare, Guvernul va adopta actele necesare pentru reorganizarea ministerului, va aduce actele sale în concordanță cu noua structură a Guvernului și va prezenta Parlamentului propuneri privind ajustarea, în acest sens, a legislației în vigoare.

Știri.md amintește că premierul Dorin Recean a anunțat că va merge joi, 1 februarie, în Parlament pentru a cere modificarea structurii Guvernului.

„Joi, în Parlament, vom solicita să se aprobe modificarea structurii Guvernului și vom avea, în afară de vicepremier pe afaceri externe, și vicepremier pentru reintegrare europeană, fără portofoliu, care va conduce efortul nostru de integrare europeană”, a declarat el.

Cu o reacție în acest sens a venit vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrîncea, care a menționat că crearea noilor ministere în Republica Moldova va mări povara administrativă asupra bugetului public național.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării