main logo
2015

MAEIE a pregătit proiectul: Golovatiuc urmează să fie demis

MAEIE a elaborat un proiect de hotărâre de Guvern privind rechemarea din funcție a ambasadorului Republicii Moldova la Moscova, Vladimir Golovatiuc, în urma scandalului de hărțuire sexuală a unei angajate a misiunii diplomatice.

MAEIE a pregătit proiectul: Golovatiuc urmează să fie demis

Informația a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al MAEIE, Daniel Vodă, transmite Știri.md cu referire la Realitatea.md.

Potrivit sursei citate, decizia urmează să fie examinată în cea mai apropiată ședință de Guvern. MAEIE a expediat deja setul de documente Cancelariei de Stat, care este responsabilă de pregătirea ședințelor de Guvern.

Conform legii serviciului diplomatic, propunerile privind rechemarea ambasadorilor sunt înaintate Guvernului de către Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, iar ulterior, Guvernul propune președintelui țării rechemarea șefului misiunii diplomatice.

Amintim că, săptămâna trecută, s-a aflat în spațiul public că, ambasadorul Republicii Moldova la Moscova, Vladimir Golovatiuc, ar fi hărțuit sexual o angajată a misiunii diplomatice, motiv ce a servit rechemarea acestuia în țară cât va dura investigarea celor imputate diplomatului.

Golovatiuc neagă un astfel de incident și afirmă că se află la Chișinău în concediu, planificat din timp.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării