main logo
3930

MAE rus: Procesul de transformare a Moldovei într-o altă Ucraină prinde turații

Procesul de transformare a "Moldovei, o ţară suverană cu propriile tradiţii, scopuri şi obiective, într-o altă Ucraină nu doar continuă, dar prinde turaţii".

MAE rus: Transformarea Moldovei într-o altă Ucraină prinde turații

Potrivit Infotag, această opinie a fost exprimată, la un briefing de la Moscova, de către reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, transmite Știri.md. 

Potrivit ei, autorităţile moldoveneşti "se prefac că nu sunt de acord cu această afirmaţie evidentă, susţinând că nu corespunde realităţii".

Ea a mai menţionat că în presa moldovenească "se discută deschis problema oportunităţii conservării monumentelor sovietice şi continuă politica de glorificare a complicilor naziştilor".

"Conducerea Republicii Moldova declară despre "insuficienţa" statutului de neutralitate consacrat în Constituţie pentru asigurarea stabilităţii şi securităţii republicii, precum şi despre intenţia sa de a consolida relaţiile cu NATO. Ni se spune că aceasta este o chestiune internă a Republicii Moldova. Desigur că aşa este. Cu toate acestea, nu poate fi ignorat faptul că am observat deja acţiuni similare în Ucraina. (...) Autorităţile moldoveneşti susţin că acţiunile lor vizează întărirea stabilităţii şi securităţii. Cu toate acestea, vedem că efectul acestui lucru este adesea exact opusul", a spus reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării