main logo
690

MAE rus: Misiunea de pacificare pe Nistru trebuie să continue în formatul actual

Moscova nu intenționează să-și schimbe poziția față de operațiunea de menținere a păcii de pe Nistru, și anume ca forțele de menținere a păcii să-și continue misiunea până la soluționarea politică definitivă a situației din jurul Transnistriei.

MAE rus: Misiunea de pacificare pe Nistru trebuie să continueFoto: primul.md

Potrivit Infotag, directorul adjunct al Departamentului de informații și presă al ministerului de externe al Rusiei, , Ivan Neceaev, a declarat acest lucru ieri, la o conferință de presă, transmite Știri.md.

Potrivit acestuia, ministrul de externe, Serghei Lavrov, plănuiește să se adreseze trupelor de menținere a păcii din Rusia, Republica Moldova și Transnistria cu un discurs de salut cu ocazia aniversării misiunii lor pe Nistru, amintind că "pe 29 iulie se împlinesc 30 de ani de la intrarea forțelor de menținere a păcii ruse în Transnistria".

El și-a exprimat "dezacordul puternic" față de "vocile auzite în Moldova și în Occident că formatul actual al operațiunii de menținere a păcii ar fi depășit și și-a îndeplinit scopul".

"Poziția Rusiei este neschimbată și constă în faptul că forțele de menținere a păcii trebuie să-și continue misiunea, iar problema reconfigurării operațiunii, schimbarea statutului acesteia nu poate fi pusă decât atunci când se va găsi o formulă de reglementare politică a situației din jurul Transnistriei. Din păcate, acest lucru este încă departe", a conchis reprezentantul ministerului de externe al Rusiei.

Ați depistat o greșeală Evidențiați cuvântul și apăsațictrl+enter

Raportați o greșeală

Eroare în text:......
Distribuie știreaDistribuie

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării