main logo
623

MAE rus: Îmbunătățirea relațiilor ruso-moldovenești depinde de Chișinău

Îmbunătăţirea relaţiilor ruso-moldoveneşti "depinde complet de oficialităţile de la Chişinău, dacă găsesc puterea să arunce o privire lucidă asupra situaţiei şi să urmeze calea normalizării relaţiilor cu Rusia, ceea ce ar fi în interesul cetăţenilor Republicii Moldova".

MAE rus: Îmbunătățirea relațiilor ruso-moldovenești depinde de Chișinău

Potrivit "INFOTAG", astfel a răspuns reprezentanta oficială a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, la întrebarea agenţiei de presă Rossia Segodnea "despre presupusa existenţă la Moscova a unor planuri de apropiere dintre Rusia şi Moldova", transmite Știri.md.

Ea a atras atenţia asupra faptului că, în ultima perioadă, "în jurul Moldovei au circulat o mulţime de insinuări - atât în spaţiul public moldovenesc, cât şi european", apreciind că "lansarea acestui gen de zvonuri (despre un plan de "apropiere" între Rusia şi Moldova) are ca scop exacerbarea artificială a situaţiei şi distrugerea legăturilor dintre cele două ţări şi popoare".

"Desigur, nu este nimic în neregulă cu apropierea dintre Rusia şi Moldova ca atare. Rusia şi Moldova sunt unite de o istorie şi cultură comune, interconexiune economică, comunitate spirituală şi civilizaţională, contacte interumane strânse", a spus diplomatul.

Ea şi-a exprimat regretul că oficialii de la Chişinău, "dimpotrivă, au făcut clar o alegere contraproductivă în favoarea provocării isteriei antiruse".

"Pe 17 martie, preşedintele Sandu, adresându-se Parlamentului, şi-a permis invenții fără temei despre "agenţii de la Kremlin" şi despre dorinţa Rusiei de "a aduce războiul în Moldova". În aceeaşi zi, la televiziune, ea, cu referire la decizia nulă din punct de vedere juridic a Curţii Penale Internaţionale promovată de Occident, a mers până la calomnie directă, susţinând că conducerea rusă este "personal vinovată de crimele de război comise în Ucraina", a spus Zaharova, menţionând că "toate acestea nu corespund adevărului".

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării