693
2
MAE rus: Chișinăul a făcut un circ din eliberarea piloților moldoveni
693
2

Ministerul Afacerilor Externe din Rusia a calificat drept un circ ambulant demersurile Republicii Moldova prin care a condamnat atitudinea Moscovei față de situația cu piloții moldoveni.

„Oamenii cumsecade prezintă în aceste situații mulțumirile acelui stat care a eliberat cetățenii. Unii dintre politicienii moldoveni au pierdut chipul omenesc, încât au transformat eliberarea oamenilor într-un circ ambulant. Asta e sistemic”, au declarat surse din cadrul MAE rus pentru Agenția Federală de Știri „Riafan”, transmite Știri.md cu referire la rnews.ro.

Se menționează că autoritățile moldovene au adresat demersuri la câteva organizații internaționale, pe motiv că reprezentanții MAEIE nu s-au putut întâlni mai mult timp cu cei doi piloți moldoveni care au fost eliberați din captivitate și aduși la Moscova, scrie Riafan.

„Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a comunicat unor organizații internaționaledespre neadmisibilitatea acțiunilor Federației Ruse față de doi piloți moldoveni, care au fost eliberați recent din captivitatea din Afganistan și transportați la Moscova”, se menționează în comunicatul celor de la MAE rus.

Autoritățile din Moldova au expediat asemenea adresări către Direcția Înaltului Comisar pentru Drepturile Omului din cadrul ONU, oficiul comisarului european pentru probleme de justiție, oficiul central al Amnesty International, dar și Comisarului pentru Drepturile Omului din cadrul Consiliului Europei.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter