main logo
836

MAE din Ucraina: Teroarea militară rusă amenință și securitatea Moldovei

Prăbuşirea unei rachete pe teritoriul Moldovei după atacul cu rachete al Rusiei asupra Ucrainei "demonstrează încă o dată că teroarea rusă cu rachete reprezintă o ameninţare nu numai pentru securitatea Ucrainei, dar şi pentru securitatea ţărilor vecine".

MAE din Ucraina: Teroarea militară rusă amenință și securitatea MoldoveiFoto: ukrainianworldcongress.org

Potrivit Infotag, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei, Oleg Nikolenko, a făcut un astfel de comentariu despre depistarea unei rachete pe teritoriul Republicii Moldova, transmite Știri.md.

"Ucraina trebuie să obţină cât mai curând posibil sisteme moderne de apărare antirachetă şi antiaeriană care să salveze vieţi, să protejeze infrastructura critică şi să prevină alte atacuri cu rachete din partea Federaţiei Ruse", a subliniat el.

Luni, 5 decembrie, angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne din Republica Moldova au descoperit o rachetă într-o livadă de lângă oraşul Briceni, situat în apropierea graniţei cu Ucraina.

Anterior, în dimineaţa zilei de 31 octombrie, au căzut pe teritoriul Moldovei fragmente dintr-o rachetă doborâtă de un sistem antiaerian ucrainean, după un atac cu dronă asupra hidrocentralei Dnestrovsc, de pe teritoriul ucrainean, la distanţa de un kilometru de barajul din satul Naslavcea.

Iar în timpul bombardamentului din 10 octombrie, cel puţin trei rachete au survolat spaţiul aerian al Moldovei.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării