main logo
2864

MAE al României explică spusele lui Meleșcanu despre Guvernul Sandu

Ministerului Afacerilor Externe din România susține că informațiile apărute în presă conform cărora „România nu recunoaște Guvernul Maia Sandu”, reprezintă o secțiune scoasă din ansamblul declarațiilor de presă și un răspuns la o întrebare specifică adresată ministrului afacerilor externe, Teodor Meleșcanu.

MAE al României explică spusele lui Meleșcanu despre Guvernul Sandu

Mai exact, Meleșcanu a fost întrebat dacă în acest moment România recunoaște noul guvern condus de Maia Sandu, iar acesta a declarat că „Din punct de vedere diplomatic, nu există o instituție a recunoașterii guvernelor. Singura modalitate este recunoașterea statelor în dreptul internațional. Fiecare stat are dreptul să își aleagă guvernul. Noi suntem preocupați pentru că există o situație explozivă la ora actuală la Chișinău. Trebuie găsite modalități de a se depăși această situație”, transmite Știri.md cu referire la Cotidianul.md.

În context, MAE de la București menționează că poziția oficială a României, exprimată de Președintele și Guvernul României, a fost comunicată inclusiv de ministrul Teodor Meleșcanu cu acest prilej.

„România, ca stat membru care deține Președinția Consiliului UE și susține ferm parcursul european al Republicii Moldova, am făcut un apel la toate forțele politice să respecte procesul democratic și voința cetățenilor exprimată prin vot la alegerile din februarie 2019. A fost un apel la calm, reținere și dialog politic. Credem că cetățenii din Republica Moldova au nevoie de o soluție negociată politic care să asigure prosperitatea, continuarea reformelor și consolidarea parcursului proeuropean. Stabilitatea Republicii Moldova este esențială pentru continuarea parcursului său european. România rămâne ferm angajată în susținerea parcursului european al Republicii Moldova, în baza unui angajament real și a unor garanții că acesta se va realiza”, a declarat ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, în cadrul conferinței de presă de luni.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării