main logo
4688

Macron: Dacă Ucraina pierde războiul, atunci Rusia va ameninţa Moldova

Dacă Ucraina va pierde războiul, atunci Federația Rusă va ameninţa cu siguranţă Republica Moldova, România, Polonia. Declarația a fost făcută de președintele francez, Emmanuel Macron.

Macron: Dacă Ucraina pierde războiul, atunci Rusia va ameninţa MoldovaPreședintele francez Emmanuel Macron/Foto: Ctvnews.ca

Președintele Emmanuel Macron spune că sprijină total Ucraina. De asemenea, acesta a dat asigurări că este gata „să ia toate deciziile”, în cazul în care situația se degradează pentru Kiev, cu scopul ca „Federația Rusă să nu câștige niciodată”, transmite Știri.md cu referire la jurnal.md.

„Războiul din Ucraina este esenţial pentru Europa noastră şi pentru Franţa”, a insistat Macron.

De asemenea, mai târziu, acesta a scris pe platforma X că „Rusia a devenit o putere care vrea să se extindă şi este sigur că nu se va opri acolo”.

Preşedintele francez a reiterat că nu exclude trimiterea de trupe terestre occidentale în Ucraina pentru a evita o victorie rusă.

„Toate aceste opţiuni sunt posibile. Pentru a obţine pacea în Ucraina, nu putem fi slabi. (...) Trebuie să privim situaţia cu sobrietate şi trebuie să spunem cu hotărâre, voinţă şi curaj că suntem gata să folosim mijloacele necesare pentru a ne atinge obiectivul de a ne asigura că Rusia nu va câştiga războiul”, a declarat el.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării