main logo
3806

Lupu spune într-un interviu ce se întâmplă acum în cadrul PDM

Fostul lider al democraţilor şi actualul preşedinte al Curţii de Conturi nu poate să spună ce se întâmplă acum în cadrul Partidului Democrat, deoarece statutul pe care îl are acum nu îi permite acest lucru.

Lupu spune într-un interviu ce se întâmplă acum în cadrul PDMFoto: noi.md

În cadrul unui interviu pentru Radio Europa Liberă acesta a spus că "omeneşte o să vă zic ce se întâmplă la PDM, chiar dacă o să încerc o abordare strict omenească şi foarte delicată şi echidistantă, n-o să-mi iasă nimic", transmite Știri.md cu referire la noi.md

Lupu spune că are propria analiză pe foarte multe lucruri, fenomene şi care se referă la situaţia în PDM. Europa Liberă: V-am zis, omeneşte îl întreb pe Marian Lupu, ce crede că se întâmplă în PDM.

Marian Lupu: „Nu pot, să intru în contradicţie cu prevederile legii. Art. 21 scrie: „Pe durata mandatului său (atenţie!), membrul Curţii se abţine de la orice activitate sau manifestare contrară statutului său”. Când eu omeneşte o să vă zic ce se întâmplă la PDM, chiar dacă o să încerc o abordare strict omenească şi foarte delicată şi echidistantă, n-o să-mi iasă nimic, fiindcă în ultimă instanţă o să se simtă unde o simpatie, unde o antipatie, ceea ce este imposibil. Nu pot să-mi permit acest lucru astăzi”.

Europa Liberă: Aţi fost atâţia ani în fruntea acestei formaţiuni, dle Lupu... 

Marian Lupu: „Aş vrea, dar am rigori ale legii. Nouă ne place, dna Ursu, să vorbim despre statul de drept. Este acum actual, la modă, dar şi foarte important pentru societate, dar haideţi să nu uităm că statul de drept începe de la fiecare din noi. Simple lucruri – fiecare om la locul său, pur şi simplu, urmează buchea şi spiritul legii. Acesta este statul de drept. Haideţi să-l respectăm şi să construim acest stat de drept de la acest nivel”. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării