main logo
2060

Lukaşenko: Locul Republicii Moldova este în Europa

Preşedintele Republicii Belarus, Alexandr Lukaşenko, laudă guvernarea de la Chişinău.

Lukaşenko: Locul Republicii Moldova este în Europa

După vizita pe care a avut-o în Moldova, liderul de la Minsk s-a întors acasă şi le-a povestit jurnaliştilor că apreciază Moldova pentru faptul că are relaţii bune atât cu Uniunea Europeană, cât şi cu ţările din est. 

Totodată, Lukaşenko susţine că nimeni nu are voie să ne dicteze ce vector trebuie sa urmăm.

„Atât preşedintele cu echipa lui, cât şi premierul cu miniştrii îşi doresc ca Moldova să fie suverană şi independentă. Ei toţi sunt pro Moldova, nu sunt nici proruşi, nici proromâni, nici proamericani. Ei sunt pro Moldova. Autorităţile vor să aibă relaţii bune atât cu Europa, cât şi cu statele din est", a menţionat preşedintele Republicii Belarus, citează publika.md.

Alexandr Lukaşenko a ţinut să le spună însă jurnaliştilor că locul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană.

„Important este ca noi, înţelegând situaţia lor, să nu le cerem să părăsească Europa. Cum poate Republica Belarus sau Moldova să plece din Europa, dacă Dumnezeu acolo ne-a aşezat. Vectorul acţiunilor noastre în direcţia Moldovei este unul constructiv, întrucât Moldova este prezentă atât pe piaţa din Europa, cât şi pe piaţa noastră", a precizat Lukaşenko.

Președintele Republicii Belarus a efectuat o vizită oficială în Moldova în perioada 18-19 aprilie. Lukaşenko a avut întrevederi cu omologul său, Igor Dodon, dar şi cu şeful executivului. În timpul întâlnirii cu Pavel Filip au fost semnate opt acorduri de cooperare bilaterală. Documentele vizează domeniile justiției, sănătăţii, educației și al eficienței energetice.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării