main logo
645

Lukașenko i-a cerut lui Dodon să transmită salutări Kremlinului

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, se află într-o vizită de lucru în Belarus.

Lukașenko i-a cerut lui Dodon să transmită salutări Kremlinului

În cadrul vizitei sale, Dodon s-a întâlnit cu omologul său belarus, Alexandr Lukașenko, transmite Știri.md.

„Am apreciat înalt dezvoltarea dinamică a relațiilor bilaterale, în special în domeniul comercial-economic.

Am exprimat recunoștință partenerilor belaruși pentru oferirea unui vast acces pe piața Belarusului a producției agricole din Moldova, dar și pentru asistența tehnică acordată anterior țării noastre, la solicitarea mea.

De asemenea, i-am mulțumit omologului meu pentru sprijinirea Republicii Moldova în obținerea statutului de observator în cadrul Uniunii Economice Eurasiatice, precum și pentru facilitarea lansării de zboruri directe între Chișinău şi Minsk, ca parte a implementării înțelegerilor dintre cei doi președinți.

Am subliniat necesitatea aprofundării parteneriatului în domeniul industrial, în special, în realizarea proiectelor de asamblare a troleibuzelor și tractoarelor belaruse care sunt de calitate înaltă și se bucură de cerere pe piața Moldovei.

În finalul întrevederii, am acceptat invitația Președintelui Republicii Belarus de a participa la ceremonia de deschidere a ediției a II-a a Jocurilor Olimpice Europene, care va avea loc la 21 iunie, la Minsk", a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Totodată, potrivit serviciului de presă al președintelui din Belarus, Alexandr Lukașenko i-a cerut lui Igor Dodon să transmită salutări bunilor prieteni de la Kremlin.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării