main logo
800

Liviu Vovc, noul secretar general al Platformei DA

Liviu Vovc a fost numit astăzi, 9 iulie, în funcție de Secretar General al Platformei DA.

Liviu Vovc, noul secretar general al Platformei DA

Anunțul a fost făcut cu puțin timp în urmă de preşedintele formațiunei, după şedința CPN, transmite Știri.md.

A reușit să obțină un fotoliu de deputat la doar 30 de ani, după ce, la parlamentarele din februarie 2019, a învins-o în Circumscripția uninominală nr. 22 - Ialoveni pe Monica Babuc, candidata Partidului Democrat - formațiune care, la acel moment, se afla la guvernare.

Vovc a candidat din partea Blocului electoral ACUM, format din Platforma Demnitate și Adevăr (Platforma DA) și Partidul Acțiune și Solidaritate, el fiind unul dintre fondatorii Platformei DA, alături de care a participat la protestele împotriva „regimului oligarhic” organizate de formațiune în perioada 2015-2017.

Este arhitect de profesie, obținând licența și masteratul la Universitatea Tehnică din Moldova (UTM). În prezent este doctorand în domeniul științelor politice la Universitatea de Stat din Moldova.

Reieșind din datele incluse în CV, din 2014 - când a absolvit UTM, și până în 2019 - când a devenit deputat, Liviu Vovc a fost șomer. Conform declarației sale de avere, în 2018 famila Vovc a trăit, în mare parte, din indemnizații de la Casa Națională de Asigurări Sociale și două burse de studii.

La alegerile parlamentare anticipate din iulie 2021, Vovc a candidat pe lista Platforma DA, însă formațiunea nu a mai acces în Parlament.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării