main logo
11205

Sute de simpatizanți ai Partidului Șor au protestat în Chișinău

Sute de oameni din toată țara au venit în Piața Marii Adunări Naționale, pentru a participa la protestul organizat de Mișcarea civică „O viață nouă”.

Sute de simpatizanți ai Partidului Șor au protestat în ChișinăuFoto: Partidul Șor

Oamenii protestează împotriva scumpirilor carburanților, produselor alimentare, tarifelor mari la gazele naturale și energiei electrice, transmite Știri.md.

Reprezentanții și simpatizanții partidului Șor se îndreaptă spre Inspectoratul de Poliție Centru, unde vor protesta pentru ca să le fie permis să instaleze tehnica pentru concertul organizat de activistul Veaceslav Valico.

Protestatarii au votat o „rezoluție” prin care cer alegeri parlamentare anticipate.

"Vă propunem să nu vă mai întoarceți din vacanță (n.r. Maia Sandu), să lăsați țara în pace. (...)Este o minciună faptul că nusunt bani. Jos conducerea PAS", a spus un alt participant la protest.

Oamenii scandează: "Vrem vremuri mai bune", "Noi murim de foame".

"Mergem spre un dezastru, mergem spre un genocid în Republica Moldova", a spus o participantă.

"Vin cu un mesaj din partea pensionarilor. Nu s-a aflat în istoria Republicii Moldova o guvernare ca asta care să ne umilească și să ne înjosească. (...) Acum cu aceste pensii putem ferm să spun că nici nu existăm. Ne-a promis 2.000 de lei pensie lunară. Majorarea a fost efectuată, dar cum? S-au folosit de această majorare o parte din pensionarii care au avut un stagiu de cotizare totală. Noi nu trăim, noi existăm", a spus o pensionară.

La eveniment și-au anunțat prezența mai multe partide și politicieni, printre care și reprezentanții Partidului „Șor”.

Deputatul Marina Tauber a declarat de pe o scenă improvizată că îndeamnă toți cetățenii să iasă la protest. De asemenea, ea a acuzat Poliția că încearcă să limiteze accesul protestatarilor.

Manifestanții strigă "Jos Partidul PAS", "Vrem o viață nouă", "PAS ne-a dus de nas", "Anticipate".

Potrivit unui comunicat emis de Partidul "Șor", în centul Chișinăului s-au adunat peste 40.000 de oameni. 

Menționăm că zeci de autobuze și microbuze cu oameni au fost surprinse cum se îndreptau spre Chișinău pentru a participa la acțiunea de protest organizată de Mișcarea „O viață nouă”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării