main logo
20562

Adunarea Moldova Europeană. Toți cetățenii sunt așteptați în PMAN

Chișinăul găzduiește astăzi Adunarea Națională „Moldova Europeană”. În Piața Marii Adunări Naționale sunt așteptați toți cetățenii care susțin calea europeană a Republicii Moldova.

Adunarea Moldova Europeană. Toți cetățenii sunt așteptați în PMANFoto: Știri.md

De la ora 11:00 până la 12:00 vor fi intonate Imnul Republicii Moldova, Imnul Uniunii Europene, după care președintele Maia Sandu se va adresa cetățenilor, transmite Știri.md.

Invitat special, recital și adoptarea unei rezoluții

Un invitat special al evenimentului este președintele Parlamentului European, Roberta Metsola, care, la fel, va veni cu o adresare către cetățeni. 

Începând cu ora 12:00 va avea loc un recital susținut de Moldova Youth Orchestra, Cristofor Aldea-Teodorovici și Cătălin Josan, urmat de un șir de adresări către cetățeni.

La ora 13:00, conform programului, va fi adoptată Rezoluția „Moldova Europeană”. 

Evenimentul va culmina cu un concert susținut de Vali Boghean Band, Nicolae Botgros și Orchestra „Lăutarii”.

De ce moldovenii trebuie să vină în PMAN

Cetățenii din toate regiunile țării, care-și doresc dezvoltare, pace și securitate pentru Republica Moldova, trebuie să vină pe 21 mai în Piața Marii Adunări Naționale. Este apelul președintei Maia Sandu către toți cetățenii Republicii Moldova care sunt așteptați de autorități la Adunarea „Moldova Europeană”.

Șefa statului face apel către toți cetățenii Republicii Moldova să participe la manifestație pentru a transmite un mesaj ferm privind dorința poporului de a fi parte a familiei europene.

„Și oamenii din Găgăuzia, și oamenii din alte regiuni ale țării, toți oamenii care-și iubesc țara, care-și doresc ca în țara noastră să fie pace și care-și doresc ca țara noastră să se dezvolte, trebuie să vină pe 21 mai în Piața Marii Adunări Naționale. Proiectul de integrare europeană este proiectul spre dezvoltare, siguranță și pace. Toți cetățenii, de la nord sau sud, indiferent dacă vorbesc limba găgăuză sau ucraineană, rusă, română, toți care își iubesc țara și vor ca ea să se dezvolte, trebuie să vină pentru că soarta țării o decidem împreună”, a spus Maia Sandu.

Cum circulă astăzi transportul

Transportul public (troleibuze, autobuze, microbuze) care traversează Piața Marii Adunări Naționale este redirecționat pe străzile adiacente, după cum urmează:

Troleibuze

Rutele nr. 1, 4, 5, 8 și 22 vor circula pe str. București (tur-retur);

Ruta nr. 34: spre Centru - pe str. București, iar spre Trușeni - pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt - str. V. Alecsandri - str. București.

Autobuze

Spre sectoarele Botanica/Râșcani

Rutele nr. 9, 26 și 46: de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt pe str. Bănulescu-Bodoni, M. Kogălniceanu, Al. Pușkin și în continuare pe traseul stabilit;

Ruta nr. 5: de pe str. Bănulescu-Bodoni pe str. Columna, V. Alecsandri, Ștefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseul stabilit.

Spre sectorul Buiucani

Rutele nr. 9, 11, 46: de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt pe str. Al. Pușkin, Alexandru cel Bun, Bănulescu-Bodoni, Ștefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseul stabilit.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării