main logo
1748

Litvinenco, pus pe glume privind Stoianoglo: Cineva spunea evaluați-mă

Procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, a depus o cerere în adresa Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) cu privire la suspendarea procedurii de evaluare a performanțelor sale.

Litvinenco, pus pe glume privind Stoianoglo: Cineva spunea evaluați-măColaj: știri.md

La ședința CSP din ziua de joi, 2 decembrie curent, majoritatea membrilor s-au opus și cererea i-a fost respinsă. Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a făcut și niște glume la acest subiect, transmite Știri.md cu referire la Realitatea.md.

Raportorul subiectului privind cererea lui Alexandr Stoianoglo a fost Svetlana Balmuș. Anume ea a și propus respingerea, pentru că instanța de contencios administrativ are competențe pentru a decide în acest sens, în cazul în care cererea îi va fi pusă pe rol.

„Eu mă mir de această cerere. Cineva spunea: evaluați-mă, vreau să fiu evaluat! Și când este vorba propriu-zis de evaluare, el solicită suspendarea. Eu susțin propunerea doamnei Balmuș”, a declarat Sergiu Litvinenco.

În rezultat, președinta CSP, Angela Motuzoc a anunțat că CSP a hotărât să respingă cererea lui Alexandr Stoianoglo, însă decizia adoptată poate încă să fie contestată la Curtea de Apel Chișinău.

Este de amintit că, în cadrul aceleiași ședințe, s-a adeverit că CSP are un colaps cu privire la membrul desemnat în componența Comisiei de evaluare a activității Procuraturii Generale, după ce a fost anunțat că Mariana Alexandru, procuroră DIICOT în România, nu poate participa, pentru că nu are dreptul să aplice legislația Republicii Moldova. În următoarele două zile, membrii Consiliului urmează să identifice o nouă candidatură.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării