main logo
1450

Litvinenco: Noiembrie e o lună neagră pentru Șor, Plahotniuc, Andronachi

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, le răspunde reprezentanților Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, care insistă pe demiterea sa, în contextul conversațiilor private de pe Telegram.

Litvinenco: Noiembrie e o lună neagră pentru Șor, Plahotniuc, AndronachiFoto: știri.md

Înainte ca în Parlament să fie dezbătută moțiunea simplă „pe politicile în domeniul justiției”, Litvinenco a ținut să clarifice anumite aspecte pe Facebook, transmite Știri.md cu referire la ziarulnational.md.

„Socialiștii spun, în moțiunea simplă, că luna noiembrie 2022 ar fi o lună neagră în istoria R. Moldovei. Da, într-adevăr, luna noiembrie 2022 este o lună neagră pentru Șor.

Deoarece în noiembrie 2022 a rămas fără aeroportul preluat fraudulos de la stat și cetățeni în 2013. Tot în luna noiembrie 2022 a fost depusă, la Curtea Constituțională, sesizarea privind declararea neconstituționalității Partidului Șor.

Da, într-adevăr, luna noiembrie 2022 este o lună neagră pentru Plahotniuc. Deoarece în luna noiembrie 2022 s-a decis că acesta poate fi trimis în judecată în dosarul fraudei bancare.

Da, într-adevăr, luna noiembrie 2022 este o lună neagră pentru Vladimir Andronachi. Deoarece în luna noiembrie 2022 acesta a ajuns în țară, este în arest preventiv, iar unul dintre dosarele penale în care este vizat va fi trimis curând în judecată.

Dar oare Șor, Plahotniuc și Andronachi, pentru care luna noiembrie 2022 este o lună neagră, reprezintă R. Moldova? Eu cred că nu. R. Moldova are cetățenii săi, care își doresc ca în țară să triumfe dreptatea.

Dar dreptatea înseamnă că cei care au comis ilegalități să fie sancționați, așa cum prevede legea. Chiar dacă îi cheamă Șor, Plahotniuc sau Andronachi, pentru care luna noiembrie 2022 într-adevăr a fost o lună neagră”, a menționat ministrul.

Potrivit lui Litvinenco, reforma justiției are nevoie de trei lucruri de bază.

„În primul rând, de încrederea cetățenilor ca justiția să poată fi înfăptuită. Or, fără acest lucru orice reformă eșuează și hoții investesc major în subminarea încrederii cetățenilor față de oamenii din justiție. În al doilea rând, ea are nevoie de rezultate, pentru ca această încredere să existe.

Și în al treilea rând, are nevoie de oameni care să muncească pentru oameni, ca aceste rezultate să fie posibile. Avem încrederea exprimată la alegeri, începem să avem rezultate și avem oameni care pot să implementeze ceea ce ne-am propus”, a adăugat sursa citată.

Ați depistat o greșeală Evidențiați cuvântul și apăsațictrl+enter

Raportați o greșeală

Eroare în text:......
Distribuie știreaDistribuie

Spune-ne opinia ta

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării