main logo
5573

Litvinenco, după reacția lui Dodon la decizia CC: E consiliat de savanți

Deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, a venit cu o precizare la reacția liderului socialiștilor, Igor Dodon, la decizia Curții Constituționale cu referire la Guvernul Gavrilița.

Litvinenco, după reacția lui Dodon la decizia CC: E consiliat de savanțiColaj: știri.md

Într-o postare pe Facebook, Litvinenco spune că fostul șel al statului ar fi consiliat de „savanți” care cer suspendarea Decretului președintelui țării fără să înainteze argumente pentru suspendare, transmite Știri.md.

„Dodon se vede că e consiliat de ”savanții” care au solicitat suspendarea Decretului şefului statului fără a indica argumente pentru suspendare.

Acesta spune că, de facto, decretul este suspendat, chiar dacă Curtea a respins solicitarea de suspendare.

În realitate, nu e nicio suspendare a decretului nici ”de facto”, nici ”de jure”, or toți termenii curg în continuare fără nicio întrerupere (cel puțin de azi 16 februarie a.c. până la 23 februarie a.c.) – atât cel de 15 zile de la desemnare, cât și cel de 45 de zile de la respingerea primei solicitări de învestitură.

Dar faptul că Parlamentul nu va examina programul și lista prezentate de candidatul la funcția de premier până la o decizie finală Curții Constituționale – dincolo de aceea că asta este cumva firesc, pentru ca Parlamentul să examineze ceva, programul și lista trebuie mai întâi să fie depuse la Parlament”, a scris deputatul PAS.

Știri.md amintește că liderul PSRM, Igor Dodon, a venit cu o reacție după ce Curtea Constituțională (CC) a respins cererea de suspendare a decretului președintelui Maia Sandu privind desemnarea candidatului pentru funcția de prim-ministru Natalia Gavrilița.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării