main logo
3579

Litvinenco, după eliberarea Marinei Tauber: Lucrurile sunt grave

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, susține că decizia instanței de judecată prin care deputata Partidului Șor Marina Tauber, vizată în două cauze penale pornite pe faptul „acceptării cu bună știință a finanțării partidului din partea unui grup criminal organizat” și falsificarea raportului privind gestiunea financiară a formațiunii, a fost eliberată din arest la domiciliu și plasată sub control judiciar „vorbește încă o data despre cât de grave sunt lucrurile în sistemul de justiție”.

Litvinenco, după eliberarea Marinei Tauber: Lucrurile sunt graveColaj: știri.md

„Pe lângă multiplele semne de întrebare, aceasta (decizia n.r.) provoacă nemulțumiri pe deplin justificate în societate, dar și subminează și mai mult încrederea în justiție. Or, încălcarea flagrantă a legislației ce ține de finanțarea partidelor politice este un element corupțional care nu poate fi contestat.

Presupun că Procuratura Anticorupție va contesta hotărârea la Curtea de Apel Chișinău și, deși magistrații sunt cei care trebuie să ia decizia într-un final, sper mult să se țină cont de amalgamul de informații și probe care dovedesc în mod evident ilegalitățile”, a scris ministrul Justiției pe pagina sa de Facebook, transmite Știri.md.

Știri.md amintește că Marina Tauber a fost eliberată din arest la domiciliu. Decizia aparține Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana.

"Vina nu o recunosc. Nu sunt vinovată. Trebuie să continui în mod normal și să trăiesc, și să lucrez. (…)Mă bucur că a fost luată o decizie mai bună decât precedenta. Nu există nici un argument decât doar cele politice", a declarat Tauber după pronunțarea deciziei.

Marina Tuber este acuzată că ar fi falsificat raportul financiar al Partidului Șor și că ar fi acceptat finanțarea ilegală a formațiunii.

După ce colegii au votat ridicarea imunității sale, oamenii legii au reținut-o chiar în incinta Parlamentului.

Inițial, aceasta a fost plasată în arest preventiv în Penitenciarul nr. 13, apoi transferată în arest la domiciliu.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării