main logo
501

Litvinenco: Dodon vrea să taie indemnizația de 16.000 lei pentru medici

''Guvernul lui Dodon vrea să taie indemnizația de 16.000 lei pentru medici''.

Litvinenco: Dodon vrea să taie indemnizația de 16.000 lei pentru mediciFoto: știri.md

O declarație în acest sens a fost făcută de către deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, transmite Știri.md.

''Guvernul impostor continuă bătaia de joc față de medici. Prin hotărârea de ieri a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, Guvernul lui Dodon vrea să anuleze de facto indemnizația de 16 mii de lei care se acordă pentru medicii infectați de COVID-19.

Explic mai jos:

Conform art. VI din Legea nr. 69/2020 cu privire la instituirea unor măsuri pe perioada stării de urgență în sănătate publică și modificarea unor acte normative, indemnizaţia unică în mărime de 16.000 de lei se stabilește pe perioada stării de urgenţă în sănătate publică DECLARATE PRIN HOTĂRÂREA COMISIEI NAŢIONALE EXTRAORDINARE DE SĂNĂTATE PUBLICĂ NR.10 DIN 15 MAI 2020.

Prin hotărârea de ieri a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, HOTĂRÂREA NR. 10 DIN 15 MAI 2020 se abrogă.

Dacă nu mai e în vigoare Hotărârea Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică nr.10 din 15 mai 2020 - aia care stătea la baza achitării indemnizației de 16 mii de lei conform textului legii -, nu mai poți aplica nici art. VI din Legea nr. 69/2020 și, pe cale de consecință, medicii nu mai pot lua indemnizația de 16 mii de lei.

Este tot ce trebuie să știți despre Dodon și guvernul lui – un guvern al batjocorii față de oameni și față de bunul simț...'', scrie deputatul pe pagina sa de Facebook.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării