main logo
1145

Litvinenco, despre trecerea SIS-ului în subordinea președintelui

Sergiu Litvinenco a venit cu o reacție referitor la trecerea SIS-ului în subordinea președintelui și despre neacceptarea votării proiectului privind înființarea unei comisii ce sa analizeze modul de finanțare a partidelor.

Litvinenco, despre trecerea SIS-ului în subordinea președinteluiFoto: captură video

Litvinenco Sergiu, deputat ACUM: "Democrații fac propagandă ca de obicei, ei să citească proiectul acolo este indicat foarte expres că în cazul șefului SIS, propunerea vine din partea președintelui, dar ultimul cuvânt îl are parlamentul. Este o procedură întâlnită în majoritatea statelor Europene. Exemplu cazul României, exact așa președintele propune, plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului decide dacă susține sau nu propunerea înaintată de președinte", transmite Știri.md cu referire la Protv.md

"Deci noi am făcut zeci de sesizări despre finanțarea partidelor în general, punctul meu de vedere este judicioasa înființare a unei comisii care să analizeze modul de finanțare a partidelor în general, cazul celebrului fost președinte al PDM din raionul Criuleni, în care el spunea că nimeni nu donează niciun ban, vine sacoșa cu bani și fiecare om semnează formal că ar fi donator. Deci Partidul Democrat este primul partid care trebuie sancționat pentru încălcarea legislației privind finanțarea partidului pentru că este recunoscut însuși de președintele organizației teritoriale a PDM", a mai adăugat Litvinenco.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării