main logo
716

Litvinenco, despre cazul lui Plahotniuc: Un început de tergiversări

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, nu exclude că cererea avocaților lui Vladimir Plahotniuc privind ridicarea excepției de neconstituționalitate a noilor prevederi introduse recent în Codul de procedură penală ar fi un început de tergiversare a dosarului.

Litvinenco, despre cazul lui Plahotniuc: Un început de tergiversăriColaj: știri.md

Litvinenco dă asigurări că dacă demersul este admis, fostul lider al democraților va fi deferit justiției, transmite Știri.md.

„Mă bucur că Procuratura Anticorupție a început să aplice „legea privind condamnarea în lipsă”. Prima persoană vizată – Vladimir Plahotniuc - în dosarul „Fraudei bancare”.

Procuratura Anticorupție a înaintat un demers către judecătorul de instrucție pentru finalizarea urmăririi penale. Dacă demersul este admis, Vladimir Plahotniuc va fi deferit justiției.

La prima ședință a fost solicitată ridicarea excepției de neconstituționalitate. Chiar dacă este dreptul avocaților de a solicita ridicarea excepției, sunt ferm convins că legea este perfect constituțională.

Or, aceasta a fost expertizată de către experți internaționali notorii și este în concordanță cu practica mai multor state europene. 

Nu exclud că e un început de tergiversări nejustificate și ilegale. Dacă e așa, vom implementa rapid remediile împotriva abuzurilor de acest fel. Ele sunt deja identificate. Nu vom admite blocarea dosarelor, pentru că nimeni nu este mai presus de lege. Dacă persoana este vinovată, ea trebuie condamnată, iar averea confiscată”, a precizat ministrul.

Știri.md amintește că Procuratura Generală a anunțat miercuri, 7 septembrie 2022, că urmărirea penală a lui Vlad Plahotniuc în dosarul fraudei bancare a fost finalizată în lipsa acestuia.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării