30 iunie, 22:59
777
0
Litvinenco: ANI a constatat abateri la averea socialistului Novac
30 iunie, 22:59
777
0

„ANI a constatat că veniturile declarate de deputatul socialist Grigore Novac sunt semnificativ mai mici decât averea obținută”. Declarația aparține deputatului PAS Sergiu Litvinenco.

Foto: știri.md

Declarația a fost făcută după ce a întrebat-o astăzi, 30 iunie, la ședința Comisiei juridice pe președintele Autorității Naționale de Integritate (ANI), Rodica Antoci, dacă este adevărat că față de un deputat din Comisia juridică a fost emis un act prin care s-a constatat o diferență vădită dintre veniturile declarate și averea obținută, precum și o diferență nejustificată în cazul donațiilor efectuate către partidul din care face parte, transmite Știri.md cu referire la deschide.md.

Potrivit deputatului, Antoci nu a confirmat, dar nici nu a infirmat această informație.

„Din datele pe care le dețin, actul de constatare al ANI îl vizează pe deputatul socialist Grigore Novac. Anume în cazul acestuia, conform informației mele, s-a constatat o diferență vădită dintre veniturile declarate și averea obținută, precum și o diferență nejustificată în cazul donațiilor efectuate către PSRM”, scrie Litvinenco pe pagina sa de Facebook. 

O observație importantă pe care a făcut-o deputatul PAS este faptul că „despre emiterea acestui act ANI nu a informat opinia publică, deși ANI mereu informează opinia publică despre acte de constatare în cazul primarilor, consilierilor locali și a șefilor de grădinițe și creșe”.

„Iată că în cazul unui deputat nu a existat niciun comunicat. Actul de constatare se află în examinare în instanța de judecată”, adaugă Litvinenco. 

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter