main logo
2574

Lilian Carp, despre cazul Interpol: Ai încălcat, fii bun și răspunde

Cazul Interpol este discutat în cadrul fracțiunii, iar PAS va retrage orice susținere politică pe care a acordat-o persoanelor vizate în acest dosar. Despre aceasta a declarat președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, Lilian Carp.

Lilian Carp, despre cazul Interpol: Ai încălcat, fii bun și răspundeLilian Carp/Foto: Știri.md/Arhivă

„Asta va fi o lege pentru toată lumea, să nu creadă că, dacă a fost numit pe o anumită perioadă și i se acordă un credit de încredere pentru a activa, poate să comită ilegalități și că cineva îl va proteja. Ai încălcat, fii bun și răspunde”, a spus Lilian Carp, transmite Știri.md cu referire la radiomoldova.md.

De asemenea, acesta a anunțat că Comisia securitate națională, apărare și ordine publică ar putea examina cazul generalului Gorgan într-o ședință cu ușile închise, la care vor fi audiați reprezentanții Serviciului Informații și Securitate.

„Detalii despre acest dosar trebuie să ofere SIS. În condițiile în care într-o anumită perioadă nu vor avea o reacție publică, atunci vom avea anumite discuții pe interior în cadrul Comisiei pentru a putea afla detalii. Eu încă nu am cerut pentru că am găsit de cuviință că SIS trebuie să prezinte atâta informație cât se poate. Dacă nu, vom discuta cu ușile închise pentru a putea înțelege acțiunile pe care le-au întreprins și să vedem dacă această afirmație pe care am făcut-o este că au acționat în felul dat pentru a deconspira întreaga rețea”, spune deputatul PAS.

Carp a dat asigurări că la acest subiect va apărea foarte curând o reacție publică.

Totodată, deputatul a respins afirmațiile precum că candidatura lui Gorgan a fost negociată de Chiril Moțpan de la PPDA și Vladimir Bolea de la PAS, în cadrul alianței PSRM și Blocul ACUM, din care făceau parte PPDA și PAS.

„Primul decret a fost în 2016 și a fost semnat de către președintele țării de atunci, Igor Dodon. Și în 2019, la propunerea lui Voicu. În ambele cazuri, Gorgan a fost numit prin decretul lui Igor Dodon. Persoana în cauză putea fi racolată după ce a fost numită în funcție și a acționat în interesul altui stat. Igor Dodon avea informația de la SIS despre această persoană”, a spus Carp.

Știri.md amintește că, la 4 iunie, PA a efectuat multiple percheziții în cadrul unei anchete comune dintre Moldova și Franța, cu asistența FBI din SUA, care investighează o presupusă schemă de corupție prin care persoane publice din Moldova și din alte țări primesc mită pentru a interfera cu publicarea de către Interpol a notificărilor roșii pentru infractori din diferite țări, anunțați în căutare internațională.

La scurt timp a apărut informația precum că șeful Biroului Interpol Moldova, Viorel Țentiu, ar fi fost reținut în urma perchezițiilor efectuate de procurorii anticorupție.

De menționat că șeful Biroului Interpol de la Chișinău va sta 30 de zile în arest preventiv. Decizia a fost luată de magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana. Avocatul lui Viorel Țentiu a declarat că va ataca hotărârea la Curtea de Apel.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării