main logo
423

Liderul unei organizații teritoriale a PSRM candidează independent

Alexandr Lupașco, președintele organizației teritoriale a Partidului Socialiștilor din Drochia, susține că a decis să candideze independent pentru a accede în Consiliul raional Drochia.

Liderul unei organizații teritoriale a PSRM candidează independentFoto: IPN

Și aceasta pentru că, potrivit lui, lista de consilieri propusă inițial de formațiune a fost modificată de persoane din anturajul conducerii partidului, transmite Știri.md.

Declarațiile au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă la IPN, organizată de asociația obștească „Patria Mea e Moldova”.

Potrivit lui Alexandr Lupașco, pe lista PSRM pentru  Consiliul raional Drochia au fost incluse persoane care nu au pregătirea necesară, nu au desfășurat activități în teritoriu, chiar și persoane care au reprezentat anterior Partidul Democrat. 

Alexandr Lupașco susține că acești oameni „ar putea să câștige întâmplător, în baza steluței, iar apoi, după alegeri, lumea se dezmeticește cu cine a avut de furcă”.

„În Drochia există organizația teritorială a Partidului Socialiștilor. A fost conferința la care am fost ales în calitate de președinte al organizației raionale. Prerogativa de a organiza teritoriul dat revine Consiliului, în frunte cu mine. Cine e Dolință? A venit și i-a schimbat pe toți. Din 28, pe jumătate i-a schimbat și i-a pus, printre altele, pe majoritatea de la democrați, cu steluțe în frunte. Ei nu au fost niciodată membri de partid (PSRM, n.r.)”, a declarat Alexandr Lupașco. Acesta mai spune că i-ar fi rușine astăzi să fie în consiliu alături de cei care se regăsesc pe lista PSRM.

Cât despre președinția sa în organizația teritorială a PSRM, Alexandr Lupașco a spus că deocamdată nu a fost organizată conferința raională la care să se decidă dacă este scos sau este reales în această funcție. „Juridic, eu sunt președinte, dar după ce au făcut băieșii ăștia, eu nici nu vreau să fiu președinte. E încălcat statutul, e încălcat totul”, a declarat Alexandr Lupașco. El spune că este membru de partid, dar a auzit discuții că ar fi fost exclus din formațiune.

Candidatul mai spune că în toții anii activitate nu a mai văzut o astfel de atitudine din partea conducerii PSRM în raport cu colegii din teritoriu. În ultimii patru ani, toți s-au ajutat  reciproc. 

În raion au fost făcute multe lucruri, formațiunea a reușit să obțină rezultate bune la alegerile parlamentare și prezidențiale.

Alexandr Lupașco a mai spus că a candidat în circumscripția uninominală la alegerile parlamentare din 2019. Însă nu i-au ajuns în jur de 500 de voturi pentru a învinge. Spune că a simțit pe propria piele, și nu doar el, că au avut loc fraude, iar candidatul Partidului Democrat a ieșit pe primul loc. 

„Sunt niște șmecherii, pe care s-au obișnuit să le facă și ai noștri, și ai lor în ultimii ani”, a mai spus Alexandr Lupașco.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării