main logo
1026

Liderul PPDA din raionul Ungheni, învinuit de hărţuire sexuală

Acuzaţii grave la adresa liderului PPDA din raionul Ungheni, Gheorghe Petic.

Liderul PPDA din raionul Ungheni, învinuit de hărţuire sexuală

Bărbatul este învinuit de hărţuire sexuală de mai multe tinere, foste studente ale lui Petic, relatează Știri.md cu referire la publika.md.

Blogger-ul Eugen Luchianiuc a postat pe site-ul său mai multe înregistrări video în care fetele susţin că Petic le făcea avansuri sexuale şi le ameninţa că dacă se vor împotrivi nu vor avea note bune sau chiar nu vor fi promovate la examene. Una dintre victime povesteşte că a primit avansuri pe când îşi făcea studiile, în 2013, la Colegiul Naţional de Grăniceri, unde Gheorghe Petic era profesor.

"În timpul serviciului, în căminul fetelor, dumnealui venea în control şi înainte de patrulă, venea, mă mângâia, mă atingea în zonele intime, făcea complimente asupra siluetei", a explicat o victimă.

Acuzaţii similare a lansat și o altă tânără: "El spunea că pentru a obţine nota 8 şi 9, trebuie să-i permit să mă atingă în locurile intime ori să întreţin cu el relaţii sexuale".

Se pare că Gheorghe Petic avea aceeaşi atitudine şi cu alte adolescente iar gesturile lui erau cunoscute de toate studentele.

"Dumnealui a avut de multe ori relaţii sexuale cu studentele şi domnul Gheorghe Petic ameninţa pe colegele mele că în cazul în care nu vor întreţine relaţii sexuale, nu vor absolvi colegiul şi nu vor avea note pozitive la obiectele predate de el", a precizat o victimă.

Acuzaţiile fetelor au ajuns în atenţia anchetatorilor. Inspectoratul de Poliţie din Bălţi a iniţiat deja un proces penal. Totodată, bloggerul Eugen Luchianiuc scrie că membrul "Platformei DA" nu are o atitudine mai bună nici în raport cu soţia sa. În 2011, Lilia Petic s-ar fi plâns poliție că ar fi fost supusă violenței fizice.

Solicitat de Publika TV, Gheorghe Petic a respins toate acuzaţiile şi spune că dezvăluirile fetelor sunt înscenate: "Nu am nicio implicare. În situaţia în care vor fi anumite probe şi dovezi sunt gata să merg prin instanţa de judecată, sunt gata să stau şi la puşcărie".

Anterior, jurnaliștii de investigație de la Zeppelin.md au prezentat un șir de documente care arată că Gheorghe Petic are avea legături cu serviciile speciale ale Rusiei. Potrivit lor, în 2009, Petic a fost trimis la Moscova, unde a absolvit cursurile Academiei FSB, iar când a revenit în ţară a fost angajat în calitate de instructor la Colegiul Serviciului de Grăniceri. Această poziţie l-a ajutat la recrutarea agenţilor pentru FSB. Gheorghe Petic apare şi la protestul violent din aprilie 2016, identificat de poliţie în calitate de provocator.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării