main logo
4285

Liderul PPDA anunță organizarea unui protest. Cine va participa

Liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Dinu Plîngău, anunță că mâine va convoca Consiliul Național Politic unde se va discuta organizarea unui protest la care vor fi invitate toate partidele pro-europene.

Liderul PPDA anunță organizarea unui protest. Cine va participapoză simbol

Anunțul lui Plîngău vine după ce ieri, Consiliul Electoral de Circumscripție Căușeni a invalidat mandatul de primar al orașului Căușeni, ales în primul tur cu votul a peste 76% din alegători, transmite Știri.md cu referire la voceabasarbiei.md.

„Incredibil, din declarațiile celor de la Comisia Electorală: ,,Domnul Donțu poate candida la funcția de primar, dar nu poate fi primar”. Domnul Donțu, potrivit celor de la Comisia Electorală, poate să mai candideze o dată dacă alegerile din Căușeni nu vor fi validate. Nu e clar ce se întâmplă dacă câștigă domnul Donțu deja cu 90%, în cazul unor alegeri repetate. Țara de nebuni. O tunat și i-o adunat. Asteptăm ca CEC să-și repare propria crimă împotriva democrației, în baza contestației depuse. În paralel, pregătim mai multe plângeri penale pe numele tuturor făptașilor și vă asigur, cineva va trebuie să răspundă penal”, a scris Plîngău.

Totodată, liderul PPDA anunță că va depune și plângeri la procuratură referitor la acest caz, dar și va și începe procesul de colectare a semnăturilor din partea tuturor primarilor în susținerea primarului orașului Căușeni.

„Mâine, dacă nu avem semnale că crima împotriva democrației nu va fi oprită de către Comisia Electorală Centrală, depunem plângerile la procuratură și începem procesul de colectare a semnăturilor din partea tuturor primarilor, indiferent de culoarea politică, în susținerea primarului orașului Căușeni. Totodată, vom convoca Consiliul Național Politic unde se va discuta organizarea unui protest, la care vor fi invitate toate partidele por-europene, care pledează pentru stat de drept și democrație veritabilă”, a mai scris Plîngău.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării