main logo
556

Liderul Partidului Comunist din Transnistria, demis brusc

Liderul Partidului Comunist din Transnistria, Oleg Horjan, a fost demis din funcția deținută.

Liderul Partidului Comunist din Transnistria, demis bruscLiderul Partidului Comunist din Transnistria, demis din funcție

Potrivit agenţiei Infotag cu referire la site-ul principalului partid de opoziţie din autoproclamata RMN, decizia a fost luată sâmbătă în cadrul plenarei extraordinare a CC a partidului, care s-a convocat la iniţiativa lui Horjan, transmite Știri.md

Discutând informaţia lui Horjan, plenul a luat hotărârea "în legătură cu necesitatea apărută", care însă nu este menţionată, de a-l elibera din funcţia de preşedinte al partidului.

Până la desfăşurarea următorului congres al partidului, sarcinile de conducere i-au fost încredinţate secretarului pentru ideologie, Nadejda Bondarenko.

După cum a informat anterior Infotag, beneficiind de imunitate parlamentară, Horjan a devenit principalul critic al lui Vadim Krasnoselski după ce acesta a venit la guvernare. 

Liderul comunist a criticat noua guvernare şi de la tribuna Sovietului Suprem, şi pe linia partidului, şi în mass-media.

Totodată, în ultimul timp, el însuşi a fost criticat dur inclusiv de colegii parlamentari în legătură cu întâlnirile cu Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, şi declaraţiile făcute la ei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării