main logo
652

Liderul de la Tiraspol, dispus să se întâlnească cu Maia Sandu

Lider transnistrean, Vadim Krasnoselski, susține că nu este împotrivă să poarte discuții cu premierul Maia Sandu, deși în actualul său program o astfel de întrevedere nu se regăsește.

Liderul de la Tiraspol, dispus să se întâlnească cu Maia SanduFoto: Ipn.md

Într-o conferință de presă, liderul de la Tiraspol a declarat că, în cazul unei întrevederi cu premierul Maia Sandu, conținutul ordinii de zi ar fi același, transmite Știri.md cu referire la IPN. 

Este vorba despre subiecte de actualitate – economice, social-umanitare, din sfera bancară, telecomunicații etc.

În aceeași conferință, Vadim Krasnoselski a declarat că planifică să se adreseze autorităților de la Chișinău cu propunerea de-a transmite administrației de la Tiraspol tancul memorial, instalat în calitate de monument al Armatei Sovietice în orașul Cornești din raionul Ungheni.

Potrivit liderului transnistrean, acesta nu este păzit, se află într-o stare deplorabilă și este supus cu regularitate vandalizărilor. 

„Este vorba despre un tanc IS-3, dintr-un sat din raionul Ungheni. Arată extrem de rău. Mai mult ca atât, din informațiile deținute, acesta nu figurează ca și valoare istorică în Moldova și nu se află la balanța nimănui. Acesta este vandalizat pur și simplu. Din aceste considerente, aș vrea să mă adresez conducerii moldovenești: dacă nu puteți proteja memoria istorică a soldatului sovietic, dați-ni-l nouă”, a declarat Vadim Krasnoselski.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării